Zo af en toe hebben wij een nestje. Gewoon omdat we dat leuk vinden en ook andere mensen de ervaring gunnen van een lief, slim, ondeugend en passievol heidewachtelmaatje . Met zorg zoeken we dan naar een geschikte reu die voldoet aan de door de heidewachtelvereniging gestelde fokvoorwaarden. Als de dekking is gelukt zijn we in blijde verwachting van een X aantal pups. 

De pups worden bij ons in huis geboren en blijven daar tot ze naar de nieuwe baasjes gaan. Hierdoor raken ze goed gesocialiseerd en maken ze kennis met allerdaagse siuaties. Gedurende de periode dat de pups bij ons zijn vinden we het belangrijk dat de toekomstige eigenaren betrokken zijn bij de pups en een aantal keer op bezoek komen. 

Rond de 6 weken krijgen de pups een gezondheids-check van de dierenarts. Rond deze leeftijd komt er ook iemand van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied langs om de pups te voorzien van een chip. Tevens wordt er dan DNA afgenomen voor de afstammingscontrole en krijgen ze een stamboomnummer. 

Zo rond de leeftijd van 7 weken ondergaan de pups een puppytest en een keuring. Aan de hand hiervan, en onze eigen ervaringen kijken we bij welk baasje/gezin een pup het beste zal passen. Daarbij houden we ook rekening met de ervaring en de toekomstplannen van de nieuwe baasjes.

Als onze pups een nieuw thuis hebben vinden wij het heel leuk om contact te houden en staan wij vanzelfsprekend klaar voor tips en adviezen. Ongeveer 3 weken na het uitvliegen van de pups ontvangen wij de officiele stambomen van de pups. Die komen we dan graag langsbrengen bij de nieuwe baasjes. Voor ons fijn om te zien dat de pups in een goed "nest" terecht zijn gekomen.

Eind oktober verwachten wij weer een nestje!

                                                                      

 

 

Guusje X Hunter, 9 pups 28-11-2020

Guusje X Ravi, verwacht 31-10-2023