Wie zijn wij

Wij zijn Ellen, Niels, Ysbrand en Roos en wonen in Huizen, lekker dichtbij de Tafelberg heide, een van de Gooise heidevelden waar we veel met Guusje wandelen.

Deze website hebben we opgezet omdat we graag onze ontwikkelingen en avonturen delen van onze mooie Heidewachtel Guusje. (Baukje van t Rengeloate Hofke) 

Guusje (5jr) is onze derde jachthond na Pip (R.I.P) en Heidewachtel Sepp (RIP mei 2022). Guusje is onze eerste Heidewachtel met een stamboom. 

Guusje komt uit een prachtige combinatie van Kena van de Chesannehof (T) en Farouche van de Chesannehof (R) uit kennel van t Rengeloate Hofke van Nic Duysens en Wilma Adriaans uit Sweikhuizen.

Na diverse veldwerktrainingen zijn we ons met Guusje gaan richten op de KNJV proeven en de praktijkjacht. We hadden het geluk om bij de Jachthonden school van Rudi Meijjer en Marylou Bijvoet in Almere te kunnen trainen vanaf haar 8ste week waardoor we in 2018 en 2019 diverse SJP proeven (C en B) met succes hebben kunnen doorlopen. Het was heerlijk om elke zondagochtend vroeg met haar op pad te gaan. 

Maar Guusje en de baas vinden het echte werk natuurlijk het leukste! Sinds 2017 worden we regelmatig uitgenodigd om mee te gaan met een jacht in NL en D. Wat een prachtige ervaring is dat toch! De hond en de baas volledig in hun element! Met name het apporteren van duif, fazant en eend vindt Guusje het einde!.

We twijfelen al 3 jaar over een nestje. Guusje heeft zo'n lief karakter en is zo'n fijne jachthond. Dat zouden we graag doorgeven. Door onze drukke agenda's leek het ons niet echt verstandig om hier aan te beginnen. Maar nu onze kinderen 23 en 21 jaar zijn en de eerste het huis uit is, lijkt het ons een goed moment om nog meer met onze honden mooie momenten te ervaren!

Aangezien we met Guusje aan alle voorwaarden van de Heidewachtelvereniging voldoen, zoals heup- en oogtest, aanlegtest en exterieurkeuringen fokken we volgens de Heidewachtelvereniging richtlijnen.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Niels, Ellen, Ysbrand en Roos.

Guusje

 

Ysbrand met Pip

Roos met kleine Sepp

Ellen met kleine Guusje

Ellen met moeder en Sepp en Guusje en de Gammel Dansk van broer van Ellen.

Guusje bij de jacht met geel hesje. Links van haar Aukje haar half zus en rechts Guusje haar moeder Kena 

Pip en Sepp mee op de boot

Sepp 

Niels met kleine Guusje

Guusje met een haas

                                Guusje aan het werk op de training