Aanmeldingen voor een pup

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 22:37

We hebben al zeer veel aanvragen gehad voor een Pup. 

Deze combinatie zal naar verwachting pups voortbrengen met enorm veel jachtinstinct. Vader en moeder zijn Heidewachtels uit echte jachtwerklijnen. Uit ervaring weten we, om dit jachtinstinct goed te beteugelen, dat er sowieso de eerste 2 jaar heel veel aandacht gegeven moet worden aan de opvoeding van de hond. Bijvoorkeur via jachttraining omdat dit nu eenmaal het talent is. Indien je dit doet heb je aan een Heidewachtel een hele fijne hond in en buiten huis. Echter als je dit niet doet is het voor baas en hond niet leuk. Hij zal dan zijn neus achterna gaan en moeilijk meer los kunnen lopen of gefrustreerd gedrag gaan vertonen. Dat willen we echt proberen te voorkomen. We willen een zo goed mogelijke match zien te realiseren.
We zullen een keuze maken voor baasjes die actief met de Heidewachtel aan de slag gaan en een plan hebben hoe de komende 2 jaar eruit zou moeten gaan zien. Alleen een Puppy training en “daarna kijken we wel hoe het gaat” heeft niet onze voorkeur omdat dat echt niet voldoende is voor deze pups.
Dus als je je wilt aanmelden dan willen we je vragen dit plan met ons te delen en daarnaast dat je iets meer vertelt over je persoonlijke situatie en ervaring met de opvoeding van honden.
Op dit moment weten we nog niet of de dekking geslaagd is, dat weten we over ca 3 weken. Daarna zullen we op basis van de gestuurde informatie contact opnemen met de mogelijke toekomstige eigenaren voor een eerste persoonlijke kennismaking. Dan vertellen we je graag meer! Want wij vinden het belangrijk dat ook wederzijds het gevoel goed is.