YES.....

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 22:47

Zaterdag nacht is Guusje bevallen van 9 mooie pups! Wat een ervaring, erg bijzonder. Om 1.10 begon het en om 3.31 was de laatste geboren. Mooi vlot achter mekaar dus maar ook zeer intensief voor Guusje en voor ons. En zeker omdat we bij Guusje om 3.45 wederom de signalen van een bevalling zagen. We dachten dat de 10de pup onderweg was! Maar de weeën zette niet echt door. Sterker nog Guusje viel als een blok in slaap om vervolgens na een uurtje weer wakker te worden. Is prima en vrij normaal door het zware werk wat ze had verzet maar zondagmorgen om 08.30 was er nog niks....Omdat we signalen bleven krijgen dat er toch nog iets moest komen hebben we toch maar de dierenkliniek in Nieuwegein gebeld. We konden langskomen, maar graag wel even de 9 pups meenemen, want wellicht duurde het wat langer en dat zou de teef en pups geen goed doen. Dat was een behoorlijk gedoe; de auto voorverwarmd, een doos klaar gemaakt met kruiken op de bodem, pupjes erin, deken erover en snel naar de auto op de achterbank. Guusje en Roos ernaast en gas naar Nieuwegein. Gelukkig bleek al snel via röntgen dat Guusje echt leeg was en we dus te maken hebben gehad met naweeën en andere post bevalling verschijnselen. Snel weer terug de auto in en terug naar Huizen. Ondertussen had Ellen alles weer verschoond in de werpkist en konden de pups weer lekker onder de warme lamp op een schoon dekentje. 

 

Nu maandag avond kunnen we concluderen dat Guusje fantastisch rustig is en al haar moeder taken goed oppakt. De pups nemen al flink toe in gewicht en drinken en slapen 24/7.

Sepp is tijdens de bevalling gewoon lekker in de kamer gebleven. Wij zaten in de keuken. De volgende dag kwam hij voorzichtig even kijken maar werd 3 meter van te voren door Guusje te verstaan gegeven dat dat dichtbij genoeg was. Komt wel goed, na een weekje zal dat wel beter gaan. 

Komende woensdag zullen we de nieuwe eigenaren een berichtje via de mail sturen en maken we afspraken voor een bezoek.

 

Het eerste pupje om 1.10 Zaterdag nacht. De eend van Anne geeft steun;) 

                                                                                                  Onderweg naar Nieuwegein. Guusje verliest de pups niet uit het oog!

De trotse maar ook vermoeide moeder met haar 9 pups