Terugblik

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 22:38

Nu ruim na 7 maanden is het voor ons een goed moment om eens goed terug te kijken op ons mooie avontuur met Guusje en haar 9 pups.

Wat hebben we er van genoten! Niet alleen van de lieve en mooie pups van Guusje maar ook van de contacten die we met de (toen nog) toekomstige eigenaren hebben gehad tijdens de 7,5 week dat de puppies bij ons waren. In totaal hebben we alle eigenaren wel minimaal 3 keer ontvangen, en zonder uitzondering waren dit telkens fijne bezoeken. Met name het laatste bezoek waar de eigenaren hun Pup kwamen ophalen was voor ons bijzonder maar ook best emotioneel. Met alle 9 Pups hadden we met z'n 4 en toch wel een band opgebouwd. Gelukkig hadden we over alle eigenaren een goed gevoel.

In de laatste week hebben we nog een tripje gemaakt naar de Heide, achter ons huis. Dit was ook een super ervaring. Alle hondjes samen met Guusje in de auto en lekker rondrennen. Ze bleven allemaal mooi bij ons in de buurt. 

 

Nadat we de laatste pup hadden uitgezwaaid hebben we ons weer op ons werk en studies gericht. Dit was er wel een beetje bij in geschoten. Na 3 weken kwamen de stambomen binnen en konden we de afspraken plannen om deze af te geven aan de nieuwe eigenaren. We waren natuurlijk erg benieuwd hoe het met de hondjes en de eigenaren ging. Inmiddels waren er een aantal Instagram pagina's gestart (@heidewachtel.moos, @quint_heidewachtel, @aibou_hunter en @heidewachtel_amke) en konden we die al goed volgen. Maar in het echt is het natuurlijk veel leuker. Wat was het leuk om alle hondjes in hun nieuwe huis terug te zien! Alleen Guusje vind het wel wat druk zo af en toe maar de pups waren dan ook door het dolle heen om haar weer te ruiken. 

Guusje en Abby in de achtertuin van Bert en Jacqueline                      Op bezoek bij Max van Joop en Carlijn

Terug naar het normale leven.

Na het bezoeken van alle eigenaren ben ik weer met Guusje gaan trainen. Lekker weer op zondag van 9-12. Sommige mensen gaven aan dat Guusje wel eens minder goed zou presteren na een nestje. Gelukkig merkte ik daar niet zoveel van. Ook kwam af en toe een eigenaar met de pup langs om te trainen. Samen met Guusje het bos in of de Heide op en wat simpele oefeningen doen. Erg leerzaam voor de pup en voor de eigenaar maar eigenlijk ook voor ons; een soort generale voor als we zelf weer een pup gaan trainen. 

In de maanden April en juni is er veel aandacht besteedt aan ons nest in het blad van de Heidewachtelvereniging. Bert en Frans (Abby en Quint) hadden een leuk stuk geschreven als jonge Heidewachtel pup eigenaren en hun eerste ervaringen hierin opgetekend. Samen met Alexander (dekreu eigenaar en pup eigenaar) hebben wij tevens een stukje geschreven vanuit onze kant als fokker en dekreu eigenaar. Een fantastische afsluiting en herinnering van deze intensieve maar prachtige periode. 

Afgelopen 2 weken zijn we op vakantie geweest. De honden en wij vonden het weer heerlijk.

We zijn weer helemaal opgeladen. Komende week komt pup Max logeren voor 2 weken. Erg veel zin in! Komende oktober verwachten we dat Guusje weer loops wordt. Deze loopsheid laten we aan ons voorbij gaan. We geven haar een beetje rust. Hopelijk kunnen we dan een laatste nestje plannen voor najaar 2022 waar we dan graag zelf een pup van gaan houden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.